Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Çığ Projeleri Eğitimi Yapıldı

19 Ekim 2018

“Çığ Projeleri Eğitimi”, 17-19 Ekim 2018 tarihleri arasında Bolu’da gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Emin KARAMAN ve Orman Genel Müdürlüğü Bolu Bölge Müdürü Hasan KESKİN’in açılış konuşmaları ile 17 Ekim 2018 tarihinde Bolu’da başlayan “Çığ Projeleri Konulu Hizmet İçi Eğitimi” yapılan sunumlar ve teknik gezilerin ardından, eğitimin genel değerlendirilmesi ve ÇEM Genel Müdürlüğü Etüt ve Proje Dairesi Başkanı Beytullah FİDAN’ın kapanış konuşması ile 19 Ekim 2018 tarihinde sona ermiştir.

ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Emin KARAMAN açılış konuşmasında, çığ konusunun yeni ve farklı disiplinleri bir arada ve birlikte işlemesiyle çalışan bir disiplin olduğunu açıklamakla birlikte dünya doğal afet tehlike sıralamasında deprem, sel ve heyelandan sonra gelen bir afet olduğunu vurguladı. KARAMAN, AFAD’ın istatistiki verilerine göre ülkemizde yılda ortalama 26 kişinin çığ afetinden hayatlarını kaybettiğini ve önemli oranda mal kayıplarının da olduğunu ifade etti. Ayrıca, turizm sektöründeki gelişmeler ile ulaşım ağının gelişmesi neticesinde çığın kontrol edilerek olası zararlarının azaltılması bakımından risk sınırlarına gelindiği noktasının altını çizerek, yapılan proje ve eğitimlerin ne denli önemli olduğunu belirtmiştir.

“Çığ Projeleri Eğitimi”; ÇEM Genel Müdürlüğü teknik personellerinden Bünyamin YILMAZ ve Yunus Barış ODABAŞI, Düzce Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdurrahim AYDIN, Ar. Gör. Remzi EKER, Gazi Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Önder KOÇYİĞİT, Bingöl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alaattin YÜKSEL, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Sinan ÇETİN ve Floodis Mühendislikten Dr. İbrahim UÇAR’ ın sunumlarıyla devam etti.

19 Ekim 2018 tarihinde Bolu ili Yedigöller yolu Ayıkayası mevkiinde çığ kontrolü model sahasına teknik gezi düzenlenerek konu hakkındaki uygulamalar yerinde gözlemlenip, projede yer alan yapılardan ahşap kar köprüleri, kar tripodları ve ahşap kazıkların yapım teknikleri, amacı ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Teknik gezinin ardından eğitim değerlendirme toplantısıyla sona ermiştir.

 

 
Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır