Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

“EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ” KONULU HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI ŞANLIURFA’DA BAŞLADI…

06 Mart 2013

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü’nce Şanlıurfa’da organize edilen ve 9 Mart 2013 tarihine kadar sürecek olan “Eğiticilerin Eğitimi” konulu hizmet içi eğitim programı başladı. 

 

 

Hizmet içi eğitim programı açılış konuşmalarında ilk olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Mehmet Emin OKKAŞ ve Meteoroloji Bölge Müdürü Yunus DEMİR söz almışlardır. 

 

Açılış konuşmalarında söz alan ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz ALTAŞ, Urfa başta olmak üzere Anadolu’nun birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olduğunu ve bu sebeple topraklarımızın yorulmuş olduğunu ifade ettiği konuşmasına şöyle devam etti; “Ülkemiz birçok iklimin kesişme noktasındadır. Buna bağlı olarak zengin biyolojik çeşitliliğe sahiptir.  Ülkemizde yetişen 9.000 bitki türünün 3.000’i endemiktir. Finlandiya’ da, ormancılık 3 asli türle uğraşırken ülkemiz 400 asli orman türü ile çalışmalar yapılmaktadır. Bu nedenle ülkemizde ormancılık zor bir uğraştır. Biz çölleşme ile mücadele ederken nereden ve nasıl başlamalıyız bunu belirlemeliyiz öncelikle.”

 

 

ÇEM Genel Müdürlüğü’nün çölleşme ile mücadele çalışmalarında küresel bazda çalıştığını ifade eden Altaş, “Genel Müdürlüğümüzü kurarken ne gibi çalışmalar yapabiliriz safhasındaydık ama uzun uğraşlar sonrasında şuanda başka ülkelerde başarılı projeler yürütmekteyiz. Halen 50’ ye yakın ülke bizimle işbirliği yapmak istemektedir. Halen amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda bir çok faaliyet yürütmekteyiz. Tüm çalışmalarda iş planı  yapılması gerekmektedir. Eğitimlerimizin amaçlarından birisi de planlı bir çalışma yapmayı benimsemektedir” dedi.

 

ÇEM olarak saygın bir kuruluş olmak istiyorsak bütün çalışanlarımıza önemli görevler düşmektedir diyen Genel Müdür Yardımcısı Altaş, insanoğlunun dünyayı tahrip ettiğini, telafisi mümkün olmayan zararlar meydana geldiğini, dünyayı yaşanabilir olarak gelecek nesillere aktarmak adına her bireyin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ilettiği konuşmasında son olarak  “İnsan etkili iklim değişikliklerini önlemeliyiz. Doğal olarak meydana gelen iklim değişiklikleriyle mücadele ise imkansızdır. Genel Müdürlüğümüzün organize ettiği bu eğitimin başarılı geçeceğini inanarak hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi. 

 

 

Eğitim Danışmanı Ahmet EKİZ, Yönetici Tipleri, Raporlama, Zaman Yönetimi ve İş Planlama konularında vereceği eğitim öncesinde şunları aktardı ; “Bir çok eğitimde yüzlerce kişiye eğitim verildi. Katılımcıların % 80’ i normal kişiler kurum ya da firmaya çok fazla zararı ve faydası olmayan kişiler, % 15 – 20’ yi kapsayan grup çok özel başarılı enteresan bir kitledir. Bizim eğitimlerimizde bu küçük kitlelerin özelliklerini nasıl bu seviyeye geldiği anlatmaya çalışacağız. Çok seçkin ve başarılı yönetici, çalışanların püf noktalarını ve ip uçlarını göreceğiz.

 

Dünyada üç çeşit insan vardır :

1- Değişime imkan yaratanlar

2- Değişimi gerçekleştirenler 

3- Onlara hayretle bakanlar

Yapılan araştırma ve incelemelerde insanlar birinci grupta olmayı istiyor. Bunun sonucu başarısızlıktır. Çok büyük yöneticiler başarısızlığı severler. Onu öğrenmek olarak görürler ve ikinci başarısızlığı yapmazlar.  

Başkalarını yönetmekten evvel kendimizi yönetmeliyiz. Çok başarılı kişiler başlarında yönetici olmadan başarılı bir şekilde yapanlar, kendilerini yönetenlerdir. Kendini yönetmenin en önemli özelliği egodan kurtulmaktır.”

 

Beş gün boyunca devam edecek olan hizmet içi eğitim programı, altıncı gün yapılacak teknik arazi gezisi ile son bulacaktır.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır