Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nün tertiplediği ve 4 gün sürecek olan “Eğiticilerin Eğitimi” konulu Hizmet içi Eğitim Programı 5 Şubat 2012 Salı günü Antalya’da başladı.
Hizmet içi eğitim programı; Ulu Önder Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası açılış konuşmaları ile başladı. Açılış konuşmalarında Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar,
Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk,
DSİ 13.Bölge Müdür Yardımcısı Osman Ertürk,
Antalya Meteoroloji 4.Bölge Müdürü Necip Duman açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.
Açılış konuşmalarında son olarak Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı söz aldı.
Genel Müdür Avcı dört gün sürecek eğitimin ülkemize ve mesleğe hayırlı olması dilekleriyle başladığı açılış konuşmasında şunları söyledi; Genel Müdürlük olarak birinci hedefimiz çölleşme ve erozyonla mücadele konularında uzman eleman yetiştirmek. Bu yetiştirdiğimiz elemanların sadece Türkiye’nin değil dünyanın beklediği, özlediği elemanlar olmasıdır. Kendi konularında uzman olan bu arkadaşlar aynı zamanda projeci, olaylara bütüncül yaklaşan, geleceğin idarecileri niteliklerini taşımalıdır. Bu eğitimimizin de amacı budur; Eğiticilerin Eğitilmesi. Bu başlayan sürecin devamı bir ay sonra Urfa’da devam edecek. Bu eğitimlerde önemli olan sadece hocalarımızın anlattıklarını dinlemek değildir, katılım sağlanılan, fikir üretilen ve öneri getirilen bir eğitim olmalıdır.”
Hayatın başlı başına bir proje olduğunu ifade eden Genel Müdür Hanifi Avcı,insanların hayatta mutlu olabilmek adına 4 şeye dikkat etmesi gerektiğini söyledi. “Dişine, işine, eşine ve aşına” dikkat eden, hayatı iyi planlayan ve çaba gösteren insanların başarılı olmamaları için bir sebep kalmadığını söyleyen Avcı sözlerine şöyle devam etti; “ Her konuda plan ve proje içinde çalışır eksiklerimizi bilir ve zamanı iyi kullanırsak ve iyi bir planlama yaparsak mutlak başarı elde ederiz. Sadece proje yapmak yeterli değil, yaptığımız işe alın terimizi katmamız gerekiyor. Her iş kendi çapında önemlidir. Önem verilen her işte başarıya kavuşturur. Sadece kişisel gelişim de değil mesleki bilgi konusunda da uzmanlaşmamız gerekir. Neleri bilmemiz gerektiği konusunda ve eksikliklerimizin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmamız çok önemli. Her işten biraz anlayan ama kendi işinden çok anlayan uzmanlar yetiştirmek çok önemli. Bu amaçla yeni bir eğitim programı başlatıyoruz “hayat boyu eğitim”.Mesleki eğitim gibi olan bu sistemde herkesin mesleğinde uzman olabilmesi için eksikliklerini saptayıp bu konuda neleri öğrenmesi gerektiğini belirleyip idealine doğru hedeflerine ulaştıracağız. Çalışma ve eğitim bir arada gidecek bu çalışma ile. Sizden gayret olursa biz her türlü desteği vermeye hazırız. Çalışmazsanız fedakarlıkta bulunmazsanız biz ne yaparsak yapalım başarıya ulaşamazsınız , biz ancak fırsat yaratabiliriz size. Farklı bakış açılarında kendinize eksikliklerinize bakabilmelisiniz. Olayları yorumlarken bakarken mutlaka farklı bakış açılarından bakmanız lazım.Dışarıdan objektif olarak bakmanız lazım.Son zamanlarda Türkiye’nin dünya üzerindeki görünümünde büyük değişiklik var. Bütün dünyanın bize bakışındaki değişimin ve beklentinin farkındayız. Türkiye’den yardım bekleyen birçok ülke var. Özellikle geri kalmış ve gelişmekte olan ülkeler bizden yardım bekliyor. Bu misyonumuzla alakalı olarak sizden beklentiler var hiç kimsenin bu beklentileri boşa çıkarmaya hakkı yoktur herkes bu beklentilere cevap verebilecek şekilde kendini eğitmelidir.”
“Eğiticilerin Eğitimi” Konulu Hizmetiçi Eğitim Programı 8 Şubat Cuma günü sona erecektir.