Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Erozyon, Sel, Heyelan Projeleri Eğitimi Sona Erdi

16 Kasım 2016

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nce 08 Kasım 2016 tarihinde Antalya’da başlayan “Erozyon, Sel, Heyelan Projeleri Eğitimi” 11 Kasım 2016 tarihinde sona erdi.

 

 

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi AVCI yapmış olduğu kapanış konuşmasında,  kurumların ortak bir dilde konuşmalarının gerektiğini ifade ederek, projelerin havza bütünlüğü içinde entegre yaklaşımla ele alınması,  sel ve heyelan olaylarının yaşanmadan önce zarar azaltıcı faaliyetlerin önemli olduğunu, sel ve heyelanların tamamen önlenemeyeceğini ancak kontrol faaliyetleri ile zararlarının azaltılabileceğine dikkat çekmiştir.

 

“Erozyon, Sel ve Heyelan Projeleri” Eğitimi birinci ve ikinci günde yapılan sunumlarla devam etmiştir.

 



 Orman ve Su İşleri Uzmanı Mustafa COŞKUN “Sel Kontrol Projelerinin Değerlendirilmesi” adlı sunumu gerçekleştirdi.

 

Bakanlık Müşaviri Hanifi NARLIOĞLU “Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projelerinin Değerlendirilmesi” adlı sunumu gerçekleştirdi.

 



Başoğlu Mühendislik Firma Yetkilisi Volkan BAŞOĞLU “Projelendirme Çalışmalarında Hizmet Alımında Kalitenin Artırılması” adlı sunumu gerçekleştirdi.

 

Doç. Dr. Ceyhun GÖL “Erozyon ve selle mücadelede Çorum Osmancık Emine deresi Örneği” adlı sunumu gerçekleştirdi.

 

Şube Müdürü Suat ŞAHİN “DEMİS (Dinamik Erozyon Modeli ve İzlenmesi)” adlı sunumu gerçekleştirdi.

 




Orman Mühendisi İlkim ÇAVUŞ KARA “Sel Duyarlılık Projesi ve Sel Erken Uyarı Sistemi-İnebolu Örneği” adlı sunumu gerçekleştirdi

 



Dr. Cemal FİDAN “Erozyonla Mücadelede Kullanılabilecek Ağaç, Ağaççık, Çalı ve Otsu Bitkiler” adlı sunumu gerçekleştirdi.

 



Orman Yüksek Mühendisi Ali KEŞ “Sel Kontrolü çalışmalarında etüt ve projelendirme esasları” adlı sunumu gerçekleştirdi

 



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Ziraat Mühendisi İsmail AYDIN “5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Kapsamında Tarım Arazilerinde Heyelana Bakış” adlı sunumu gerçekleştirdi.

 

 

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından uluslararası etiğim amaçlı model çalışma sahaları oluşturulmaktadır. Bunlardan birisi de Korkuteli’nde bulunmaktadır.
“Erozyon, Sel ve Heyelan Projeleri” eğitiminde üçüncü gün Antalya Korkuteli’ndeki  Uluslararası Model Erozyon ve Sel Kontrolü Eğitim  Uygulama Alanına teknik gezi düzenlenmiştir.

 

 Prof. Dr. h. c. İbrahim ATALAY ilk olarak sahanın genel jeolojisi ve morfolojisi  hakkında bilgiler verdi.

 

Şube Müdürü Mahmut KILIÇ proje sahası ve yapılan faaliyetler hakkında bilgiler vermiştir.

 


Programın son günü programın genel değerlendirmesi yapıldı, katılımcıların programla ilgili düşünce ve önerileri dinlendi ardından katılım sertifikaları dağıtılarak program tamamlandı.

 

 

 

 

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır