Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İPEK beraberinde emekli Genel Müdürlerimizden Abdurrahman SAĞKAYA, OGM Başmüfettişi Ali Fuat ÜNAL, Daire Başkanları Kürşat Yıldırım ve Beytullah FİDAN 14-16.05.2019 tarihleri arasında ve Erzurum, Kars ve Iğdır illerinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak Doğu Anadolu Ormancılık Enstitüsü Müdürlüğü Başmühendisi Dr. M. Ali BAŞARAN tarafından Genel Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda başlatılmış olan yabani İğde denemeleri hakkında sunum gerçekleştirildi ve çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Toplantıya Enstitü Müdürü Selami ÖKSÜZ, Şube Müdürleri Şahin DOĞAN, Nabi YUMLU, Özden TÜYOĞLU, Başmühendisler Ünsal ÇIRÇIR, Ömer ÖNCÜL ile teknik personel katılım sağladı.
Toplantının akabinde ise Erzurum Palandöken de Yabani İğde dikim sahaları, Erzurum Orman Fidanlığı ve sarıçam tohum meşceresinde incelemelerde bulunuldu.
15.05.2019 tarihinde Genel Müdürümüz ve beraberindeki heyet Doğu Anadolu Ormancılık Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Erzurum Pasinler Ağaçlandırma sahasında dikimi gerçekleştirilen Yabani İğde sahalarında incelemelerde bulundu.
Sonrasında, Horasan’da doğal olarak yetişen yabani iğde meşceresine gidilerek değerlendirmelerde bulunuldu. Sarıkamış ve Kars Orman İşletme Müdürlüklerini de ziyaret eden heyet daha sonra Iğdır’a geçti.
Iğdır Orman İşletme Müdürlüğünce tohumdan geliştirilen badem sahalarında da inceleme yapan Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İPEK ve beraberindeki heyet son olarak ülkemizin Konya-Karapınar ile birlikte en kurak ve en fazla rüzgâr erozyonuna maruz sahaların yer aldığı Iğdır Aralık İlçesinde gerçekleştirilen çalışmaları inceledi. Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Iğdır Orman İşletme Müdürü Taner TAZEGÜL tarafından bilgilendirme yapıldı.
TAZEGÜL Ağrı Dağı etekleri boyunca doğu-batı yönünde 25 km, kuzey-güney yönünde 5,5 km. uzunluğundaki sahada şiddetli rüzgar erozyonu yaşandığını, ağaçlandırmalar yapılmadan önce Aralık ilçesinde günlük hayatın durduğunu, Türkiye-Nahcivan uluslararası karayolunun da rüzgar erozyonundan etkilendiğini, bugüne kadar temin edilen iç ve dış kaynaklar ile 13542 ha sahanın 1307 ha.da ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını ifade etti.
Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İPEK gerçekleştirilen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, Genel Müdürlük olarak çölleşme ve kuraklıkla mücadelede ağaçlandırma dikim başarısını arttıracak denemeleri Konya Karapınar’da başlattıklarını Karapınar’da kullanılan bitki destek ünitelerinden (Ekobox) bir kısmının Iğdır’da da deneneceğini ifade etti.