Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

GENEL MÜDÜRÜMÜZ HANİFİ AVCI VE BERABERİNDEKİ HEYET KONYA VE MERSİN’DE İNCELEMELERDE BULUNDU…

25 Nisan 2012

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürü Hanifi Avcı, Genel Müdür Yardımcısı M.Mustafa Gözükara ve Etüt-Proje Dairesi Başkanı Mustafa Coşkun, 20-22 Nisan 2012 tarihleri arasında Konya ve Mersin illerine çalışma ziyaretinde bulundular. 

Çalışmalara, Konya Orman Bölge Müdürü Eşref Durmuş’u ziyaret edilerekbaşlanıldı. Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı ve İlgili Şube Müdürüde heyete katılarak  Konya Şeker Fabrikası (Torku) GenelMüdürü Yavuz Erence ziyaret edildi. ÇEM Genel Müdürümüz Hanifi Avcı,Sn.Erence’ye çölleşme ile mücadele adına yaptığı ağaçlandırmaçalışmalarından dolayı teşekkür etti. Katkılarının ve yaptığıçalışmaların devamı temennisinde bulunan Genel Müdür Avcı, fidandikimlerinde fidan kalitesinin, fidan kök ve gövde dengesinin,orijininin önemine de vurgu yaptı. Uygun orijinde olmayan ya dakök-gövdenin orantısız olduğu fidanların yaşamasının zor olduğunu, Konyagibi kumlu ve tuzlu topraklara sahip yörelerde iğde, dişbudak,karaağaç, yalancı akasya, karaçam gibi türlerin başarılı olacağınıbelirtti.

**


Konya Şeker Fabrikası (Torku) Genel Müdürü Yavuz Erence ise, Konya’yaşartlı geldiğini, ağaçlandırma yapmak gibi bir şartının olduğunu vebunun kabul edildiğini, 169 noktada ağaçlandırma yaptıklarını, tamamınınsulandığını, ağaçlandırmada %5’in tesis-dikim, %95’in bakım ve korumaolduğunu, başarının da burada yattığını ifade etti. 
 

**

 

Heyet, Konya Şeker Fabrikası ziyaretinden sonra Konya Fidanlığı’ndaincelemelerde bulundu. Fidanlar, sorunları ve üretimi hususunda bilgialındı.

 

**


 

**

 

Konya Fidanlığı’nda yapılan incelemelerin ardından Karapınar’a geçenheyete Prof. Dr. Doğan Kantarcı’nın da katılımıyla; önceki yıllardaoluşturulmuş olan rüzgar perdeleri, yerinde incelenmiştir. 



**

*


 

**


Kumulhareketini durdurma gayesi ile yapılmış olan karaçam sedir, badem,dişbudak, iğde, yalancı akasya türleri ile yapılan ağaçlandırmalar, hiççalışma yapılmamış olan yerlerde ise aktif kumul hareketinin olduğuyerinde görülmüştür. Yapılmış olan çalışmalar ile mevcut sorunlarınçözüm yolları araştırılmıştır.
 

**


 

**

 


**

 

**


 

Çalışma programının son günü Mersin’e geçilerek, marn yapıdaki sahalarda yapılan erozyon kontrol çalışmaları, karstik sahalarda yapılmış olan sedir ağaçlandırma ve rehabilitasyon sahaları ile dikilmiş olan fidanların başarıları yerinde görülmüştür.

 

**

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır