Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

KENTSEL YEŞİL ALANLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI BAŞLADI

02 Şubat 2024
KENTSEL YEŞİL ALANLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ’nin açılışını yaptığı, iklim değişikliğinin yerel yönetimlere etkisinin de tartışıldığı ‘Kentsel Yeşil Alanların Sürdürülebilir Yönetimi Çalıştayı’ Kayseri ilinde Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Sayın Nurettin TAŞ’ın öncülüğünde üç gün boyunca teknik oturumlarla devam edecektir.

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında ekosistem bütünlüğünün korunmasında uygulanacak ‘doğa kaynaklı çözümler’ bugün bütün dünyanın sürdürülebilir bir yaşam için takip ettiği çözümlerin başında gelmektedir. Düzenlenen çalıştaya 30 büyükşehir belediyesinin“ Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri ile İl Belediyelerimizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri katılım sağlamaktadır. Ülkemizdeki çeşitli üniversitelerimizden alanlarında uzman Akademisyenlerimiz de çalıştayda yer almaktadır.”

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BİR MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ”

İklim değişikliğinin yaşadığımız yüzyılda insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük yaşamsal sorunların başında geldiğini vurgulayan Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin TAŞ, “İklim değişikliği konusu her geçen gün artan bir şekilde,  ulusal ve uluslararası gündemi meşgul etmeye devam etmektedir. İklim değişikliği sadece bir çevre meselesi değil pek çok sektörü derinden etkileyen, etki ve nedenleri bölgesel manada farklılık gösterse de sonuçları itibarıyla tüm insanlığı ilgilendirmektedir. Bu etkiler özellikle nüfusun ve ekonomik aktivitelerin yoğunlaştığı şehirlerde önemli sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Şehirlerde artan nüfusun iklim değişikliğine neden olan etmenlerin de artışını getirdiğini belirten Sayın Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin TAŞ, “Şehirlerde ulaştırma, sanayi ve enerji üretimi gibi faaliyetlerin de iklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonlarını çoğalttığı görülüyor.

Bu nedenle düzenlenen çalıştay kapsamında ‘ Kentsel Yeşil Alanlarda İklim Değişikliği ve Bitki Materyali (Yeşil Alanlar, Kurakçıl Peyzajlar)’, ‘Kentsel Alanlarda Yeşil Altyapılar’, ‘Toplanma Alanları ve Deprem Parkları’ ile ‘Yeşil Alanlar Ve Karbon Stokuna Etkileri’ gibi konularda akademi camiasından değerli hocalarımız tarafından sunumlar gerçekleştirileceğini ifade etmiştir.

ÜNİVERSİTELER BELEDİYELERE YOL GÖSTERECEK

Çalıştayda Yıldız Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden akademisyenlerin katılımının da olacağını aktaran Bakan Özhaseki, “Çalıştay sonucunda bilimsel veriler ışığında uygulamaya yönelik yapılması gerekenleri bir sonuç bildirgesi halinde uygulayıcı ve planlayıcı birimler başta olmak üzere tüm kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır