Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Kurak Ve Yarı Kurak Alan Çalıştayı 17 Mayıs 2016 Tarihinde Haymanada Başladı...

18 Mayıs 2016

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla MücadeleGenel Müdürlüğünce düzenlenen "Kurak Ve Yarı Kurak AlanÇalıştayı", 17 Mayıs 2016 tarihinde Ankara ili Haymanailçesinde başladı.

 

 

Kurak ve Yarı Kurak Alan Çalıştayına Çölleşme ve Erozyonla MücadeleGenel Müdürü Sayın Hanifi AVCI, OGMGenel Müdür Yardımcısı Sayın Ali Fuat ÜNAL, Ankara Orman Bölge Müdürü SayınMustafa ÖZKAYA,  Daire Başkanları veteknik personelin yanı sıra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, MGM, DSİ’den ilgiliteknik personel, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerikatılmıştır. Çalıştaya 20’si Akademisyen, 65’i konu uzmanı olmak üzere toplam85 kişi katılım sağlamıştır.

 

Ayrıca Haymana Kaymakamı Sayın Turan ERDOĞAN ve HaymanaBelediye Başkanı Sayın Özdemir TURAN çalıştayın açılışına teşrif etmişlerdir.

 

 Çalıştay açılış konuşmalarındaHaymana İlçe Belediye Başkanı SayınÖzdemir Turgut, Haymana İlçesinin tarihteki rolüne dikkat çekerek çalıştayınbu ilçede düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.

 

 

 

Haymana ilçesi Kaymakamı Sayın Turan ERDOĞAN yaptığıkonuşmada, geleceğimizin tabiatı korumaya bağlı olduğunu, bundan dolayı tarihimizdeönemli yeri olan bu topraklarda böyle bir çalıştaya ev sahipliği yapmanın haklıgururunu yaşadığını ifade etmişlerdir.

 

 

 

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Sayın HanifiAVCI yapmış olduğu açılış konuşmasında;   

 

Tarihte önemli bir yere sahip olanHaymana İlçesinin kurak bir coğrafyada yer alması sebebiyle çalıştaydaki evsahipliliğini anlamlı kıldığını belirtmiştir.

 

 

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele GenelMüdürlüğü olarak kurak ve yarı kurak alanların yönetiminin  “HattıMüdafaa Yoktur, Sathı Müdafaa Vardır ve Bu Satıh Tüm Dünyadır” anlayışıylayürütülmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM)Tarafından belirlenen ve Dünya genelinde arazi bozulumundan etkilenen 168ülkede 2030 yılıda arazi bozulumunun dengeleneceğinin hedeflendiğini ifadeetmiştir.

 Kurak ve yarı kurak ekosistemlerin oldukçakırılgan bir yapıya sahip olduğunu, bu alanlarda gerçekleştirilecek her türlüprojelendirme çalışmalarında uzun yıllar iklim ortalamalarının dışında, iklimdeğişikliğine bağlı olarak oluşan ekstrem iklim koşullarının da dikkate alınmasınınve yöre halkının da ihtiyaçlarını gözeten ve göçün önüne geçecek önlemlerinbulunması gerektiğini beyan etmiştir.

 

Ülkemizin iklim değerleri vecoğrafyası dikkate alındığında, homojen bir ekosistemin bulunmaması sebebiyle herbölgeyi kendi ekosistemi içerisinde değerlendirilmesi neticesinde yapılacakçalışmalardan başarının elde edilebileceğini belirtmiştir.

 

 

Düzenlenen Kurak ve Yarı Kurak AlanÇalıştayının tüm ülkemiz için hayırlı olabilecek kararlara vesile olmasınıtemenni ederek konuşmalarını sonlandırmıştır.

Çalıştaya konu uzmanlarınca hazırlanansunumlar akabinde  gündemmaddeleri üzerinde yapılacak oturumlarla devam edilecektir.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır