Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

KURAK VE YARIKURAK ALANLAR İHTİSAS GRUBU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

30 Ocak 2014

Kurak ve Yarıkurak Alanlar İhtisas Grubu Toplantısı 29.01.2014 tarihinde Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürü Hanifi AVCI başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya; Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü,  Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler katılım sağlamıştır.  
 

 

2014 yılının Kurak ve Yarıkurak Alanlar İhtisas Grubu için başarılı çalışmalar ile geçmesini temenni eden Genel Müdürü Hanifi AVCI, hazırlanmış olan “Kurak ve Yarıkurak Alanlarda Ağaçlandırma ve Rehabilitasyon Rehberi”nin gözden geçirilerek son şeklinin verilmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu rehberin kurak ve yarıkurak alanlarda çalışan uygulayıcılara ve benzer alanlara sahip diğer ülke uygulayıcılarına faydalı olacağına değinen AVCI, bu rehberin ülkemizin kurak ve yarıkurak alanlarda yapmış olduğu başarılı çalışmaların ve tecrübelerin diğer ülke uygulayıcıları ile paylaşılmasındaki önemini vurgulamıştır.  
 

 

Bu yıl yapılacak Kurak ve Yarıkurak Alan Eğitimi ve Uluslararası Meteoroloji, Toz Taşınımı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Çalıştayı’nda hangi konuların ele alınacağının çalışma gurubu tarafından belirlenmesi gerektiğini belirten Genel Müdürü Hanifi AVCI, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu tarımsal kuraklık ile ilgili çalışmalar ile Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün kuraklıkla ilgili çalışmalarının ihtisas gurubunda sunulmasının faydalı olacağına değinmiştir.  
 

 

Kurak ve Yarıkurak Alanlar İhtisas Grubunun Sekretaryasını yürüten Şube Müdürü Sevilay SUNAMAK 2013 yılında ihtisas grubunun faaliyetlerinin değerlendirilmesini içeren sunumu yapmış, 2014 yılında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi vermiştir. 
 

 

Dr. Akkın SEMERCİ “Farklı Islah Zonlarından Örneklenen Anadolu Karaçamı Orijinlerinin Soğuğa ve Kuraklığa Dayanıklılık Farkları” konulu sunumu yapmış, karaçamın 11 farklı orijininin laboratuvar ortamında kuraklığa ve dona karşı dayanıklılıklarının test edildiğini belirtmiştir. 

 

Toplantıda söz alan Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Günay ERPUL Kurak ve Yarıkurak Alanlarda rüzgar erozyonu hakkında bilgi vermiş ve üç deneme alanından (Altınova, Gözlü, Karapınar) elde edilen izleme sistemi verilerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiştir. 

 

Kurak ve Yarıkurak Alanlar İhtisas Grubu Toplantısı, gurup üyelerinin 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında görüşlerini ifade etmesi ile sona ermiştir. 

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır