Genel Müdürümüz Hanifi AVCI başkanlığında “Kurak Yarı Kurak Alanlardaki Silvikültürel Uygulamaların Değerlendirilmesi ve TÜBİTAK Proje Önerisi Hazırlık Toplantısı” düzenlendi.
17.07.2012 tarihinde 10:00-12:30 saatleri arasında düzenlenen, kurak yarı kurak alanlardaki silvikültürel uygulamaların değerlendirildiği toplantıya Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi AVCI, Genel Müdür YardımcısıMustafa GÖZÜKARA, Düzce Üniversitesi’ nden öğretim üyesi Doç. Dr Derya EŞEN,Daire Başkanları Mustafa COŞKUN, Behlül ŞENYÜREK, Hüseyin BALTALI, Şube Müdürleri Mahmut KILIÇ, Yaşar SÖNMEZ, Beytullah FİDAN, Orman Mühendisi Aslı ÖZCAN katılmışlardır.
Toplantıda Düzce Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr Derya EŞEN, su tutma (hasat) oranını artıracak saha hazırlama ve dikim yöntemleri (water harvesting methods), dayanıklı yerli ve yabancı ağaç tür seçimi, dikim başarısını artıracak yardımcı yöntemler konularında sunum yapmıştır.
Toplantıda öne çıkan görüşler şunlardır;
KYK alanlarda en az dört tane deneme alanı kurulması gerekiyor.
KYK alanlarda kurulacak deneme alanları Konya Karapınar ve Ankara Ayaş’ta kurulabilir.
KYK alanlarında toprak işleme, su toplama sistemleri ve arazi hazırlığı ile ilgili genel müdürlüğünüzde çalışan teknik elemanların yüksek lisans ve doktora programlarına katılmasını sağlanması.
KYK alanlarında oluşturulacak deneme alanlarında çalışacak ÇEM teknik elemanlarından oluşan bir ekip oluşturulmalı.
KYK alanlarında yapılan çalışmalar değerlendirilerek sistematik hale getirilmeli.
KYK alanlarında daha önce yapılmış çalışmalar incelenerek kurumsal ve kişisel birikimlerden yararlanılmalı.
KYK alanlarda yapılacak TÜBİTAK projesi ile amaçlanan sürdürülebilir arazı yönetimi ve uygulanabilir çıktılar elde etmek, yapılan çalışmaları sistematik hale getirmek ve KYK alanlarında yapılacak uygulamalarda uzman yetiştirmek.
Genel Müdürlüğümüzde çalışan uzman yardımcılarının KYK alanlarında yapılacak TÜBİTAK projesi ile uzmanlık tezlerini yapmalarını sağlamak.