Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Taşkın Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

24 Temmuz 2014

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Lutfi AKÇA Başkanlığında, Müsteşar Yardımcıları İbrahim ÇİFTÇİ ve Sedat KADIOĞLU, Genel Müdürümüz Hanifi AVCI, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail GÜNEŞ ile DSİ, MGM, SYGM ve OGM’den ilgili Genel Müdür yardımcılarının ve Daire Başkanlarının katılımıyla 21 Temmuz 2014 tarihinde MGM toplantı salonunda “Taşkın Koordinasyon Toplantısı” yapıldı.

 

Ayrıca toplantıya Genel Müdürlüğümüzden Genel Müdür Yardımcımız Mustafa GÖZÜKARA, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanımız Behlül ŞENYÜREK, Havza Planlama ve Arazi Islahı Daire Başkanımız Cafer ORHAN,  Erozyon Kontrolü Daire Başkanımız Hayrettin YILDIRIM, Sel, Çığ ve Heyelan Şube Müdürümüz Ali KEŞ, İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürümüz Ahmet DOĞAN ve Uzman Yardımcımız Murat ARSLAN katılım sağladı. 

 

 

Sayın Müsteşarımız, ülkemizde yapılacak olan taşkın ve sel çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladığı açılış konuşmasının ardından sözü MGM Araştırma Daire Başkanı Hayrettin BACANLI’ya bıraktı.
 

 

Hayrettin BACANLI yürütülen “Karadeniz ve Ortadoğu Ani Taşkın Erken Uyarı Projesi” hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Genel Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu “Havza İzleme ve Değerlendirme Sisteminin Geliştirilmesi” projesi kapsamında ele alınan 16 veri temasından biri olan “Sel ve Taşkın” temasının sel konusunda Genel Müdürlüğümüz’ ün yapmakta olduğu çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere İzleme Değerlendirme Şube Müdürümüz Ahmet DOĞAN söz aldı.

 

 

Ahmet Doğan konuşmasında;

 

Yukarı Havzalarda sel kontrolüne yönelik çalışmaların OGM ve Genel Müdürlüğümüz tarafından yıllardır sürdürüldüğünü, bu konuda geliştirilmesi planlanan modelleme çalışmalarını Genel Müdürlük olarak benimseyerek görev edindiğimizi ifade etti. 

Genel Müdürlüğümüzün bu konuda yaptığı çalışmalarından biri olan “Yukarı Havza Hidrolojik Sel ve Sel Duyarlılık Modellerin” içeriği hakkında bilgiler vererek,

 

Yapılan modellerin içeriğinde yer alan

 

• Atmosferik

• Hidrolojik 

• Sel Duyarlılık 

• Sel Kontrol Faaliyet 

 

modüllerinden Atmosferik modülün verilerinin, MGM tarafından yapılan FFG (Flash Flood Guidance) modelinden alınacağını belirtti.  Genel Müdürlüğümüz uhdesinde yapılan hidrolojik sel, sel duyarlılık ve sel kontrol faaliyetleri modüllerinin çalışma sistemini anlatarak, “Yukarı Havza Hidrolojik Sel ve Sel Duyarlılık Modellerinin” şu anda kalibrasyon ve test aşamasında olduğunu belirtti.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır