Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Tecrübe ve Deneyimlerin Paylaşılması Programı ’’Çölleşmeyle Mücadelede Arazi ve Su” Konusunda Yapıldı

08 Mart 2016

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü bünyesinde bu hafta 7.si gerçekleştirilen Tecrübe ve Deneyimlerin Paylaşılması Programı,  “Çölleşmeyle Mücadelede Arazi ve Su” konusunda yapıldı.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi AVCI’nın eğitici olarak katıldığı toplantıya, Genel Müdürlük Daire Başkanlıklarında görevli uzman, uzman yardımcıları ve mühendisler iştirak etti.

 

Çölleşme konulu toplantıda, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Sayın Hanifi AVCI; istatistiki değerlere bakarak gerçeği tam görmenin her zaman mümkün olamayacağını ve arazide sebep ve sonucu görerek doğru teşhis konulabileceğini ve araziyi doğru okumanın çok önemli olduğunu ifade etti.

Arazi bozulması, toprak kayması ve toprağın amacı dışında kullanılmasının çölleşme sebeplerinden olduğundan bahseden Genel Müdür AVCI, çölleşme riskinin ortaya konulması dâhilinde tedbirler alınması gerektiğini ve çölleşmeyi izleme konusunda arazi kullanım değişikliğini, bitki örtüsündeki değişimi, topraktaki karbon miktarını tespit ederek çölleşmenin izlenebileceğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; “Çölleşmeyi önlemek için kuraklık konusunda mevcut suyun verimli kullanılması gerekmektedir. Bu yüzden her yıl Ekim- Ekim ayları arasındaki bir ‘Su Yılı’ içerisindeki yağışların dağılımı ve oranı önemlidir. Toprağı değil bitkiyi sulamaya yönelik çalışmalar yaparak tarımda açık sulama sisteminden kapalı sulama sistemine geçilmesi gerekmektedir.

 
ÇEM Genel Müdürümüz Hanifi AVCI’nın tecrübelerinden faydalanılarak verimli geçen bir saatlik toplantı katılımcıların ilgi, alaka ve sorularıyla sonlandırıldı.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır