Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

UASİS Fizibilite Projesi Orman ve Yarı Doğal Alan Sınıfları Çalışması Gerçekleştirildi

12 Aralik 2017

Ulusal arazi örtüsü sınıflarının belirlenmesi ve belirlenen sınıflardaki değişimin sürekli ve sürdürülebilir olarak bir sistem dâhilinde izlenebilmesi için Genel Müdürlüğümüz ile TÜBİTAK-BİLGEM ve TÜBİTAK-UZAY’ın çalışmalarını yürütüyor olduğu UASİS Fizibilite projesi kapsamında, “Ulusal Orman ve Yarı Doğal Alan Sınıflarının” belirlenmesi gayesiyle 07.12.2017 tarihinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Arazi örtüsü verisinin, ilgili kurumlarca gerçekleştirilen çalışmalarda verimli bir şekilde kullanılabilmesi ve ülkemizin arazi örtüsü sınıflarının belirlenerek ihtiyaç duyulan özelliklerde ilgili kurumlara sunulabilmesi için proje çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda, orman ve yarı doğal alan sınıflarının, Bakanlığımız merkez ve bağlı kuruluşlarından ilgili teknik personeller ile çalışılması amacıyla gerçekleştirilen toplantı Bakanlığımız 22. Kat Toplantı Salonunda yapılmıştır.

ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Emin KARAMAN’ın başkanlığında gerçekleştirilmiş olan toplantıya TÜBİTAK BİLGEM Görüntü Kıymetlendirme ve Yayın Analiz Sistemleri Bölüm Sorumlusu ve UASİS Proje Yöneticisi Dr. Fatih KAHRAMAN, proje danışmanı Yrd. Doç. Dr. Uzay KARAHALİL (Karadeniz Teknik Üniversitesi), ÇEM Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğü, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve TÜBİTAK-BİLGEM ile TÜBİTAK-Uzay’ın teknik personelleri katılım sağlamışlardır.

 

Toplantı, ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Emin KARAMAN’ın arazi örtüsünün sürdürülebilir planlamasının gerekliliğinden ve bunun sağlanması açısından, sadece Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız için değil ülkemiz için de projenin öneminden bahseden konuşması ile başlamıştır.

Ardından UASİS Proje Yöneticisi Dr. Fatih KAHRAMAN proje çerçevesinde bu zamana kadar yapılan çalışmaları özetlemiştir. Sonrasında, “Orman ve Yarı Doğal Alan Sınıfları” için bu zamana kadar yapılan paydaş toplantıları ve literatür taraması sonucunda belirlenen sınıflar, Yrd. Doç. Dr. Uzay KARAHALİL tarafından katılımcılarla paylaşılmıştır. Sunumun akabinde, bahse konu sınıflar üzerinde, konu uzmanları tarafından tartışılmış, ülkemiz için ihtiyaç duyulan sınıflar ele alınmıştır. Sınıfların nihai hali, diğer tüm paydaş kurum temsilcilerinin ve proje danışmanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan çalıştayda ortaya çıkacaktır. Gerçekleştirilen odak nokta toplantıları ise tarım alanları, yapısal alanlar, sulak alanlar ve su kütleleri sınıfları için devam edecektir.

 

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır