Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Uygulamalı Çiftçi Okulları Müfredat Çalıştayı Konya’da Başladı

08 Ekim 2018

Uygulamalı Çiftçi Okulları Müfredat Çalıştayı 9 Ekim 2018 tarihinde Konya’da başladı. Çalıştayda, tarımsal üretimde iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya yardımcı olacak tekniklerin yaygınlaştırılması için BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) geliştirdiği, aktif katılım odaklı bir öğrenim yöntemi olan Uygulamalı Çiftçi Okulları tanıtılıyor.

Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesi kapsamında yapılan çalıştayın ilk günü açılış konuşmaları ile başlarken çalıştayın amacı, uygulama Çiftçi Okulu kavramı, Çiftçi okulların önemi ve müfredat çalışmaları ile devam etti.

Çalıştaya, İtalya – Roma FAO Genel Merkezi’nden uzmanlar, FAO Türkiye proje yöneticileri, Tarım ve Orman Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, Konya Karaman İl Müdürlükleri, proje paydaşları ve çiftçi temsilcileri katıldı.

Karaman ili Ayrancı ilçesi ile Konya ili Karapınar, Ereğli, Emirgazi, Sarayönü ve Cihanbeyli ilçelerinde ve Konya Yeşil Kuşak bölgesinde yürütülmekte olan Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteği ile gerçekleştiriliyor. FAO’nun uygulayıcı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ise yürütücü olarak yer aldığı projede tarımsal üretimde düşük karbonlu teknolojilerin benimsenmesi, biyoçeşitliliğin korunması, arazi tahribatının önlenmesi ile tarım, mera ve orman arazilerinin yönetiminin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Uygulamalı Çiftçi Okulları Müfredat Calıştayı arazi çalışmalarından sonra grup çalışmalarının sunulduğu 12 Ekim 2018 cuma günü kapanış oturumu ile tamamlanacaktır.

 

 

 

 

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır