Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

15. Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi arazi çalışmaları Konya Ereğli ile Mersin’de devam ediyor.

16 Temmuz 2018

16 ülkeden 30 temsilcileri ile yurt içinden ilgili kurumtemsilcilerinin katılımı ile Konya ve Mersin’de gerçekleştirilen 15.Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi arazi çalışmaları ile Konya Ereğliile Mersin’de devam ediyor.

Konya Ereğli’nin ardındanGenel Müdürümüz Sn. M. Mustafa GÖZÜKARA’nın da programa katılımı ile eğitime devamedilmekte olup, katılımcılar tarım alanlarını sulamak ve taşkınları önlemekamacıyla inşa edilen Ayrancı Barajını ziyaret edip baraj havzasında  fidan dikim esasları hakkında uygulamalıolarak bilgi alan katılımcılar ülkeleri adına fidan dikimigerçekleştirmişlerdir.

FAO ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ortak şekilde yürüttüğü Sürdürülebilir Arazi Yönetimi (SAY) Projesi Kapsamında yerel halkın ihtiyaçlarının karşılandığı Ayrancı Küçük Koraş yaylasında  yapılan çalışmalar yerinde incelenmiş ve bilgi alınmıştır. 

Aynı güzergah üzerinde 2008 ve 2011 yıllarını kapsayan ve 1500 ha üzerinde olan sedir ağaçlandırma sahası ziyaret edilmiş ve bilgi alınmıştır.

Ulusal ve Uluslararası örnek Hacıalanı  sel ve erozyon kontrol tedbirleri model eğitim sahası olan ve 2013 yılında tesis edilen Saha katılımcılar tarafından ziyaret edilmiş olup, kuru taş duvar eşik, kafes tel eşik, gabion eşik, taş toprak dolgulu ahşap eşik, taş kordon, geonit çit teras, çalı takviyeli teras gibi yapılar hakkında bilgi almışlardır.

2002-2003 yılı arasında yöre halkının kooperatif kurarak kendi gücüyle inşa ettiği ve kullanılacak suyun miktarının kişi tarafından sağlanan finansal desteğe göre paylaştırılmasından dolayı Hakyemez (Su Terazisi) olarak isimlendirilen yapı ziyaret edilmiş ve yöre ile ilgili bilgiler alınmıştır.

Eğitimin 4. Günü tamamlanarak Mersin merkeze hareket edilmiştir.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır