Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

ARGE İHTİSAS GRUBUNUN DAVET ETTİĞİ JAPON UZMANLAR HEYETİ TECRÜBELERİNİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZLE PAYLAŞTI…

30 Temmuz 2013

29.07.2013 tarihinde Japon Uzmanlar Heyeti ile ÇEM Genel Müdürlüğü arasında 22. Kat toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı, Bakanlık Müşaviri Ahmet ŞENYAZ’ın yapmış olduğu genel müdürlüğümüzün tanıtıcı sunumu ile başlamış, ardından Japon heyetin sunumlarına yer verilmiştir. 
 



Ehime Universitesinden Kume TAKASHI’nin sunumunda kısaca RİO+20 projesinin tanıtımı yapıldı. RIO’da 1992 yılında gerçekleştirilen toplantıda karara bağlanan çölleşmeyle mücadele, biyoçeşitlilik ve ilkim değişikliği sözleşmelerinin ardından gerçekleştirilen RİO+20 zirvesinin önemine değinen Takashi, Dünyada çölleşmenin boyutlarını sayısal veriler ile ortaya koyarak ve konunun önemine dikkat çekmiştir. “Future Earth” ‘e, paydaşlarına ve Yerel Çevresel Bilgi Sistemine değinen Takashi, Karapınar bölgesine ilişkin yer altı suyunun aşırı kullanımına ve burada gerçekleştirilecek projenin önemine vurgu yapmıştır.



Japon heyetin ikinci sunumunu yapan Ueru TANAKA, Afrika tecrübesine ilişkin sunumunu gerçekleştirmiştir. Bölgede denenen “Nadas Bandı Sistemi (Follow Band System)” ‘e değinen Tanaka, projelerin mantıksal, akla yatkın, uygulanabilir olmasının yanı sıra uygulamaya geçmede en önemli etkenin önceden yapılacak olan “Sosyal Ağ Çalışmaları” olduğunu ifade etmiştir.


 

Konuya ilişkin olarak ÇEM Genel Müdürü Hanifi Avcı, ülkemizde  insanlar ile iletişime geçmekte sıkıntı olmadığını ancak yerel halkın uygulamaları kabullenmesi için ekonomik sonuçları görmek istediklerini belirtmiş ve katılımlarından dolayı Japon Uzmanlar Heyetine teşekkürlerini dile getirmiştir.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır