Baraj Göl Aynası (Göl Alanında) Altında Kalacak Bitki Türlerinin Tespiti Projesi değerlendirme toplantısı 03. 07. 2014 tarihinde Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılmıştır.
Toplantıya; protokol tarafları olan Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü temsilcileri katılmıştır.
Toplantıda DKMP Genel Müdürlüğü Biyolojik Çeşitlilik Daire Başkanlığı, İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından 2014 proje alanlarının durumu ve yürütülen çalışmalar anlatılmış, 2013 yılında çalışma başlatılan baraj alanlarının durumu değerlendirilmiş ve 2015 yılında programa alınacak baraj alanları konusunda bilgilendirme sağlanmıştır. Toplantıda protokol taraflarınca projede bu güne kadar gelinen aşamalar değerlendirilmiştir.
Proje kapsamında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programında yer alan baraj alanlarında, baraj göl aynasının su tutulması ile su altında kalacak olan; risk altında olan, ekonomik (tıbbi-aromatik) değeri olan, endemik, lokal endemik, nadir ve nesli tehlikede olan özellikli bitki türlerinin tespit edilmesi çalışmaları 2013 yılında başlatılmış, 2014 ve 2015 yıllarında da devam edecektir.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan ortak protokol çerçevesinde ülke genelinde baraj suları altında kalacak ekonomik değeri olan ya da risk altında bulunan özellikli bitkiler tespit edilerek üretimi yapılacak ve su tutma öncesinde uygun habitatlara taşınarak kurtarılması amaçlanmıştır.