1 Nisan 2015 Çarşamba günü Manisa'da başlayan Çölleşme ile Mücadele Eğitimi, Gediz Havzası'nda belirlenen noktalarda incelemelerle devam etti.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürü Hanifi AVCI arazi programını değerlendirerek, geçmişte çok önemli projeler yapmış olan kurumlarımız ve meslektaşlarımızın çalışmalarını yerinde incelemenin eğitimdeki önemini aktardı. Genel Müdür Hanifi Avcı yaptığı değerlendirmede ; “Ağaçlandırma çalışmalarının hâkim rüzgâr yönü dikkate alınarak yapıldığı ve alana uyum sağlayıp yöre halkına ekonomik katkı sağlayacak türlerin tercih edildiği görülmektedir. Günümüzde baktığımızda buraların orman olduğunu görüyoruz, geçmişte pek zor alanlar olduğunu deneyimli meslektaşlarımız iyi bilirler. Eğitim programı için bu alanı iyi izlemek gerekiyor” dedi. Eğitim ilk gün öğleden önce yapılan açılış konuşmaları ve sunumlar ile başladı. Bu kapsamda Prof. Dr. Alaettin TAYSUN ve M. İbrahim ÇOLAK’ın yaptığı değerlendirmeler ve hava fotoğraflarıyla yaptığı sunumda mevcut olan bölgedeki kumul hareketlerini gösterdi. Ardından Saruhan Rüzgar Erozyonu Kumul sahasında belirlenen noktalara gidilerek her noktada arazi gözlemleri yapıldı ve gözlem formları uzmanlar gözetiminde dolduruldu.
Eğitimin İkinci günü Gördes ve Akhisar ilçesi sınırları dahilindeki belirlenen noktalara gidilerek Orman İşletme Müdürlüğü ve Tarım İlçe Müdürlüklerinden katılan yetkililerin sahalarla ilgili bilgilendirme yapmalarının ardından arazi gözlem formları doldurularak arazi doğrulama çalışmaları eğitim kapsamında yapıldı.
Eğitim programı üçüncü gün yapılan değerlendirmelerle devam etti ve kapanış oturumu ile tamamlandı.
|