Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

“Çölleşme İle Mücadelede Çevre Etiği ve İletişim Teknikleri” Konulu Eğitim Semineri Gerçekleştirildi…

09 Şubat 2015

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğümüzün personel kapasitesinin geliştirilmesi ve iş kalitesinin arttırılması gayesi ile düzenlediği eğitim faaliyetlerine bir yenisi daha eklendi.

 

 

“Çölleşme İle Mücadelede Çevre Etiği ve İletişim Teknikleri” konulu eğitim semineri, ÇEM Genel Müdürü Hanifi AVCI başkanlığında 9 Şubat 2015 Pazartesi günü gerçekleştirildi. 

 

 

Anturia Çevre Etiği Okulu Kurucusu Orman Yüksek Mühendisi Murat YILDIZ Çevre Etiği ve İletişim Teknikleri konulu seminerinde ilk olarak etik kelimesinin anlamı üzerinde durarak, ahlak ve etik kavramları ile ilgili örnekler verdi.

 

Çevre Etiği eğitiminin, çevre bilgisinin, çevre bilincine dönüşmesi gerektiği düşüncesiyle tasarlanmış bir eğitim ve deneyim sistemi olduğunu ifade eden YILDIZ şunları söyledi; “Yaşadığımız gezegenle iletişim için gereken yeni bir dil arayışının ortaya çıkardığı bu yapı, her yaş ve ilgi grubuna, doğa ile aralarında kendi cümleleriyle konuşabilecekleri ortamı hazırlar. Yalnızca koruma gerekliliği üzerine fikir sahibi olmaktan öteye, yaşarken nasıl koruyabileceğimizin ya da korurken nasıl yaşayabileceğimizin somut kararlarını alma yeteneği kazandırır. Dolayısıyla fikir aşılamaz, fikir geliştirme yeteneğine odaklanır.”

 

Yaptığımız projelerin halka sunumunda nasıl doğru iletişim kurabiliriz konusu üzerinde duran Murat YILDIZ; kendimizi istatistiki bilgiler ve rakamlarla birlikte duygusallığı da kullanarak ifade edebilir, ortak bir dil oluşturabiliriz diyerek kendimizi ifade etmede “dil” in önemi üzerine örnekler verdi. Doğa ile iletişimin çok önemli olduğunu vurgulayan Murat YILDIZ, çevre etiği “doğayla iletişimin evrensel dilidir” dedi.
Seminerde ayrıca, yerel halkla iletişim, katılımcı yaklaşım, iletişim araçlarının etkin kullanımı ve  tanıtımın önemi gibi bazı konu başlıklarına da değinildi.

Eğitim seminerinde ikinci olarak Ekolog, Uzman Biyolog Okan ÜRKER’de konu ile ilgili çalışmaları ve deneyimlerini aktardı.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır