Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

DENİZLİ İLİNDE YAPILAN ‘’EROZYON EĞİTİMİ’’ TAMAMLANDI…

25 Mayıs 2013

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Erozyon Kontrolü Dairesi’nin düzenlemiş olduğu “Erozyon Eğitimi” 21.05.2013 tarihinde Denizli İlinde başlayıp 24.05.2013 Tarihi itibari ile tamamlanmıştır. 31 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitime Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü teknik personeli ile Orman Genel Müdürlüğünün taşrada çalışan uygulayıcı personeli katılmıştır. 4 gün süren eğitimin ilk gününde Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi AVCI’ da katılım sağlamış, 1.ve 2. Günde büro eğitimi verilmiş 3. Gününde arazi gezisi düzenlenmiş, 4. gününde ise değerlendirme ve kapanış toplantısı yapılmıştır. 
 


 

Arazi gezisinde Denizli Orman Bölge Müdürlüğü İnceler Orman İşletme Şefliği sınırlarında 889,60 ha alanı kapsayan idari, teknik ve kültürel önlemleri de içine alan çalışmalar katılımcılara gösterilmiştir. Çalışma sahasında çizgi ve oyuntu erozyonunun görüldüğünü ana materyali oluşturan neojen kumlu depoların erozyon şiddetini arttırdığı dile getirildi. Proje alanında servis yolu, yamaç arazi ıslahı, oyuntu tahkimat çalışmaları, işçi ve makine toprak işlemesi ve fidan dikimlerinin yapıldığı belirtildi.

 

 

Erozyon Eğitimi’nin son gününde değerlendirmelerde bulunan Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus ŞEKER doğal kaynak yönetimi, izleme değerlendirme, odun dışı ürünlerin arttırılması konularında çalışmaların havza bazlı yapılmasının önemini dile getirdi. Orman Genel Müdürlüğü olarak birçok paydaş kurumla çalıştıklarını ifade eden ŞEKER ÇEM Genel Müdürlüğü ile de ortak projeler yürütüldüğünü bildirdi. Proje hazırlama ve uygulamada eksikliklere değinen Genel Müdür Yardımcısı Yunus ŞEKER etüt proje konusunda tecrübeli kişilerin değerlendirilmesi gerektiğini dile getirerek yapılan eğitimin meslektaşlarımıza ve katılımcılara faydalı olmasını temenni etti.
 

Kapanış konuşmasını yapan ÇEM Genel Müdür Yardımcısı M. Mustafa GÖZÜKARA erozyonun toprakla uğraşan tüm kurumları ilgilendirdiğini kurumlar arası ortak çalışmaların artması gerektiğini dile getirdi. Erozyon Eğitimine katkı veren DSİ, Metroloji, Gıda Tarım Bakanlığı teşkilatı ve Üniversitelerden katılan hocalarımıza teşekkür ederek eğitimin teori ve uygulama konusunda katılımcılara yararlı olduğunu ifade etti.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır