Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Entegre Havza Rehabilitasyon Projelerine bir yenisi daha ekleniyor.
Bu kapsamda, 30-31 Mart 2017 tarihleri arasında, Denizli İli, Çameli İlçesi’nde Entegre Mikrohavza Rehabilitasyon Projesi kapsamında bilgilendirme ve saha ziyaretleri gerçekleştirildi.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Havza Planlama ve Arazi Islahı Daire Başkanlığı’ndan Orman Mühendisi Ahmet ŞENDAĞLI ve Onur BEYAZOĞLU, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Mustafa KORUCU ve Bölge Müdür Yardımcısı Erol PEHLİVAN’ı makamında ziyaret ederek Denizli İli Çameli İlçesinde ikincisi yapılacak olan Entegre Mikrohavza Rehabilitasyon Projesi hakkında bilgi verdi.
Proje hakkında Bölge Müdürlüğüne yapılan bilgilendirmeleri takiben, ÇEM proje ekibi, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Etüt Proje Başmühendisi ile birlikte Çameli Orman İşletme Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi.
Burada yapılan görüş alışverişlerinin ardından Entegre Mikrohavza Rehabilitasyon Projesinin yapılacağı Çameli İlçesi sınırları içerisinde yer alan “Mikrohavza Seçim Kriterleri”de göz önünde tutularak saha ziyaretleri ve incelemelerde bulunuldu.
Arazi incelemelerinden sonra aynı gün Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN makamında ziyaret edildi. Çameli ilçesi sınırlarından yer alacak olan projenin yörede yaşayan halkı destekleyen ve kurumlar arası katılımcılığı artıran önemli bir adım olduğuna değinildi.
Entegre Mikrohavza Projeleri Genel Olarak;
-Orman, Mera, Tarım, Su ve Biyolojik Çeşitlilik Kaynaklarının Sürdürülebilir Kullanımına Katkı Sağlamak,
-Çölleşme ve İklim Değişikliği ile Mücadele etmek,
-Sel, Erozyon ve Heyelan ile Bozulmuş Alanların Kontrolü ve Rehabilitasyonu Çalışmalarını Desteklemek,
-Yerel Halk için Gelir Getirici ve Refah Artıcı Faaliyetler ile Yörede Yaşayan Halkın Hayat Kalitesinin ve Gelir Seviyesinin Artırılarak Doğal Kaynaklar Üzerindeki Baskının Azaltılmasına Yönelik Yapılan Çalışmaları Kapsamaktadır.
İlgili kurum, kuruluşlar ve yerel halkın katılımı ile hazırlanan Entegre Mikrohavza Rehabilitasyon Projelerinin uygulama süresi 5 yıl olarak planlanmaktadır.