30.07.2013 Salı günü Genel Müdürlüğümüz Danışmanı Prof. Dr. Orhan DOĞAN, İç Anadolu Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Tuncay PORSUK, TAGEM Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Hicrettin CEBEL ile Genel Müdürlüğümüzden Şube Müdür V. Suat ŞAHİN, Uzman Yardımcısı Pınar BERBEROĞLU ve Orman Mühendisi Ahmet GÜDEN'den oluşan teknik ekip tarafından Çamlıdere Çamkoru Araştırma Ormanında incelemelerde bulunuldu.
Kurulması düşünülen erozyon ölçümü deneme parselleri için 1, 2, 3 kapalılıkta ve kapalılık arz etmeyen ormanlık sahaların tespiti için arazi etüdü yapıldı. İstenen eğim grubu ve yeterli parsel büyüklüğüne sahip alanlar tespit edilmiş olup, proje dahilinde çalışma alanına yakın mesafede kontrol denemesinin de kurulması gündeme getirilmiştir. Prof. Dr. Orhan DOĞAN mevcut şartlar dâhilinde parsel alanlarının küçültülebileceğini belirtmiş, tespit edilen sahada Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kurmuş olduğu meteorolojik istasyondan yararlanılabileceğini ifade etmiştir.
Yapılması planlanan çalışmayla "Sediment Modelinin Geliştirilmesi ve Türkiye Havzalarının Erozyon Risk Haritalarının Oluşturulması" projesinin değerlendirilecek olması çalışmanın önemini artıracaktır. Şube Müdür Vekili Suat ŞAHİN, çalışmanın tamamlanmasıyla erozyon risk haritalarının oluşturulmasında kullanılan C (Bitkisel Üretim Amenajmanı Faktörü) değerinin ülkemiz koşullarına göre proje alanında ortaya konulacağını dile getirmiştir. Ayrıca Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan sel kontrol projelerinde hidrolojik değerlendirmede kullanılan yüzey akış katsayısının da proje sahası için ortaya konulacağını ifade etmiştir.
Proje 1,2,3 kapalılığa sahip Sarıçam meşçerelerinde aynı özelliklere sahip sahalarda gerçekleşecektir. Sahanın Çamkoru Orman İşletme Şefliğine yakın olması deneme parsellerinin kurulması, korunması ve örnek alınması aşamasında kolaylık sağlayacaktır. Diğer taraftan Orman Genel Müdürlüğü İç Anadolu Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile TAGEM Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün paydaş olarak projeye dahil olması; kurumlar arasında deneyim, lojistik destek ve uzman görüşü gibi konular işbirliğinin olması Genel Müdürlükler arasında imzalanan protokoller dahilinde gerçekleşmektedir.