Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Genel Müdürümüz Hanifi AVCI, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Akademisyenleri ile Buluştu

29 Mart 2017

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi AVCI,  21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Kastamonu Üniversitesi, Orman Fakültesi akademisyenleri ile bir araya geldi. 

 

 
Söyleşi kapsamında akademisyenlerin sorularını cevaplayan Genel Müdürümüz; ÇEM Genel Müdürlüğü projelerinden ve çalışma alanları hakkında detaylı bilgiler vermiştir.
Genel Müdürümüz, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü olarak;
- Genel Müdürlük kapsamında 28 adet çalışma grubu oluşturduklarını ve bu çalışma gruplarında yaklaşık 70 adet çalışma konusu belirlediklerini, uzmanlaşmaya önem verdiklerinden bahisle,  çalışma gruplarında görev alacak akademisyenlerin sayısının artması gerektiğine vurgu yapmıştır.
- Toprak Organik Karbonu belirlenmesi ve topraklarımızda Toprak Organik Karbonunun nasıl artırılacağı, Toprak Veri Tabanı, ÇEM Mobil uygulamasının geliştirilmesi, kurak alan ormancılığı, Arazi Tahribatının Dengelenmesi konusunda ortak çalışma alanlarının olduğunu ayrıca Ortadoğu kaynaklı kum ve toz fırtınalarının belirlenmesinde, Havza İzleme Sistemi, Potansiyel Ormancılık Alanlarının Belirlenmesi Projesi, Erozyon İzleme Sistemi (DEMİS) parametrelerinin güncellenmesi, Çölleşme Kriter ve Göstergelerinin Belirlenmesi, 2030 ATD Hedeflerinin belirlenmesinin nasıl yapılacağı ve nasıl hesaplanması, Kırsal alanlarda yerinde kalkınma için neler yapılabileceği ve havzalarda mevcut nüfus, mülkiyet ve insan kaynaklarının yetersizliğinin nasıl giderileceği gerektiği konusunda üniversitelerin katkı yapması gerektiğine değinilmiştir.  
- Sürdürülebilir Arazi Yönetimi için “Sürdürülebilir İnsan Yönetiminin” çok önemli olduğunu ve ormancılık politikaları belirlenmesinde  “Sürdürülebilir İnsan Yönetiminin” mutlaka dikkate alınması, Entegre Havza Yönetimi konusunda uzmanlaşmamız gerektiği ve bu konularda çalışabilecek uzman akademisyenlerin yetiştirilmesi gerektiğinden bahsetmiştir.
- Genel Müdürlük olarak Eylem Planları hazırladıklarını, Strateji belgeleri ürettiklerini ayrıca model projeler gerçekleştirdiklerini, gelecekte kuraklık olgusunun çok önemli olduğu ve kuraklık konusunda tarımcılara ve ormancılara çok iş düştüğünü, yetişme ortamı şatlarının çok önemli olduğunu, ortalamaların hatalara sebep olabileceğini, yapacağımız projelerde ekstremlere mutlaka dikkat etmemiz gerektiğini ve doğada her zaman” iki kere ikini dört olmadığını”, yukarı havzalarda ortak çalışma kültürünün gelişmesi ve Orman Fakültelerimizde özellikle Erozyon konusunda daha fazla çalışma yapılması gerektiği konusuna vurgu yapmışlardır.

Program öncesinde, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın makamında ziyaret edildi. Ziyarete Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi AVCI’nın yanısıra, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı M. Mustafa GÖZÜKARA, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Erozyon Kontrolü Daire Başkanı Yaşar ÇAKIROĞLU ile Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Küçük de katıldı.

 

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Genel Müdürümüze ziyaretlerinden dolayı teşekkür etmiş ve plaket takdim etmişlerdir.

 

 

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır