Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Genel Müdürümüz Hanifi AVCI, SAY Projesi Çalışma Alanlarına Ziyaret Gerçekleştirdi

07 Ağustos 2017

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) işbirliğinde Küresel Çevre Fonu (GEF) hibe desteği ile bazı ulusal kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla yürütülmekte olan “Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesi (SAY) (GCP /TUR/055/GFF)” kapsamında, 5-6 Ağustos 2017 tarihleri arasında Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Hanifi AVCI, Genel Müdür Yardımcısı M. Mustafa GÖZÜKARA ve Mühendis Ahmet ŞENDAĞLI, SAY projesi çalışma alanı olan Konya Kapalı Havzası sınırlarında yer alan Konya ve Karaman İllerine saha ziyaretleri gerçekleştirdi.

Genel Müdür Hanifi AVCI, SAY projesinin pilot alanlarından biri olan Karaman İlinin Ayrancı İlçesinde proje kapsamında verilen destekleri yerinde gördükten sonra Ayrancı İlçesine bağlı Kaya önü Köyü, Üç Harman Köyü ve Melikli Köylerinin ortak yaylası olan Arpa Kurusu Yaylasında incelemelerde bulundu.

 

Buradan Çat Köyünün yaylası olan Karakuyu Mevkisine geçen Hanifi AVCI burada yaylacıların ve köy muhtarlarının projeden beklentilerini dinleyerek SAY projesinin hedeflerinden bahsetmiştir.

 

SAY Projesi Nedir?

Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesi’nin amacı: Arazi bozulumu, iklim değişikliği ile mücadele ve adaptasyon, biyoçeşitliliğin korunması, tarım ve orman alanlarının verimli şekilde kullanılması, düşük karbon salımı teknolojilerinin adaptasyonu ve yaygınlaştırılması bu suretle, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımının geliştirilmesidir.

Proje; Konya Kapalı Havzası’nda uygulanıyor ve uygulamaları 2015 yılında başlatılan proje 4 yıl süreyle devam edecektir.

Türkiye’nin Konya Kapalı Havzası’nda yer alan ormanlar, meralar ve tarım arazileri; sürdürülebilir arazi yönetimi, iklim dostu tarım ve bölgenin biyoçeşitliliğini korumayı amaçlayan SAY projesi Orta Anadolu’nun kalbinde yer alıyor. Bölge aynı zamanda ormanları, biyoçeşitliliği ve birçok nesli tükenmekte olan bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yapan eşsiz bozkırlarıyla tanınıyor.

 

 
Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır