Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Genel Müdürümüz Tarımsal Araştırma Danışma Kurulu Toplantısına Katıldı

16 Aralik 2016

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından 4.’sü yapılan Tarımsal Araştırma Danışma Kurulu (TADAK) Toplantısı 14 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıya Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi AVCI ile  Şube Müdürü Ali TANIŞ ve Uzman Yardımcısı Mustafa ÇETİN katılım sağlamıştır. Tarımsal Araştırma Danışma Kurulu Toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili Genel Müdürlükleri,  Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Üniversiteler, TÜBİTAK, TOBB, Ticaret Borsası, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarının üst düzey temsilcileri katılmıştır.

Toplantı ana gündemini, önceki TADAK kararlarının değerlendirilmesi ve katılımcıların tarım sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda araştırma öncelikleriyle ilgili konular ile kurumsal, fiziki, beşeri ve finansal kapasitesinin geliştirilmesi hususunda önerilerin alınması ve araştırma sonuçlarının karar vericilere, kullanıcılara ve sanayicilere aktarılması ve tanıtımı konusunda yapılması gerekenler oluşturmuştur.

Tarımsal Araştırma Dayanışma Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat PAKDİL, Master Planı ile birlikte verimli sonuçlar almak için Danışma Kurulu oluşturduklarını kaydetti. Dr. Nihat PAKDİL, toplantıda gıda güvenliği, gıda üretim süreçleri gibi önemli konuların ele alınacağını vurguladı.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRIŞIK ise,  Genel Müdürlükçe her 5 yılda bir Master Plan ile araştırma önceliklerini belirlediklerine dikkat çekerek, kurumlar arası işbirliğini güçlendirmek ve sektörün araştırma ihtiyaçlarının ve güncel önceliklerinin alınması amacıyla her yıl Tarımsal Araştırma Danışma Kurulu’nun toplandığını belirtti.

 

 

ÇEM Genel Müdürü Hanifi AVCI, işbirliği için teşekkür ederek araştırmacıların bir araya gelmesi ve boşluk analizi yaparak ortak ihtiyaçların belirlenmesi gerektiğini ifade etmiştir. Dünyada arazilerin %25’inin bozulma durumunda olduğu ve bu konuda 2023 hedeflerinde lider ülke olduğumuzu belirterek model projelerin yaygınlaştırılmasının ve sosyo-ekonomik projelerin önemini vurgulamıştır.

Kamu, özel sektör, STK’lar ve üniversitelerin bu toplantıyla bir araya geldiğini söyleyen TAGEM Genel Müdürü BİRIŞIK, toplantı katılımcılarının,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarlığı  başkanlığında, bakanlığın ana hizmet ve ilgili birimlerinin, üniversitelerin ilgili fakültelerinin, TÜBİTAK, sektördeki meslek kuruluşları ile TAGEM tarafından ihtiyaca göre belirlenecek kuruluşların temsilcilerinden oluştuğunu belirtti.

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır