Gazi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi’nde TÜBİTAK katkılarıyla yapılan Çığ Araştırma Proje Çalıştayı 24.10.2017 tarihinde gerçekleştirildi. Çalıştay da, İzmir/Bozdağ çalışma alanı için çığ verilerinin toplanması, çığın dinamik ve istatistiksel modellemesi ve durma mesafesi uygulaması çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştaya Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’müzden Sel ve Çığ Projeleri Şube Müdürü İsmail BULUT, İş ve Fiyat Analizi Şube Müdürü Şenol GEDİK, Orman Yük. Müh. Bünyamin YILMAZ ve İnş. Yük. Müh. Yusuf KANTARKAYA tarafından katılım sağlanmıştır.
Gazi Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden Yrd.Doç.Dr. Önder KOÇYİĞİT Türkiye’de Çığ Problemi ve Genel Değerlendirme, Öğr.Gör.Dr. Erhan Tekin İstatiksel Olarak Durma Mesafesi Tahmin Çalışması, AFAD’dan İnş. Yük. Müh. Gökhan ARSLAN Çığ Gözlemi ve Çığa Özgü Verilerin Değerlendirilmesi ve DSİ’den İnş. Yük. Müh. Erhan DEMİR Çığın Dinamik Modellemesi konularında sunumlar gerçekleştirdiler.
Gerçekleştirilen çalıştayın tartışma kısmında paydaşlar olan Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Türkiye’deki çığ çalışmalarında gelinen nokta ve bundan sonraki yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alış verişi yapıldı. Kurumlar arası işbirliğinin önemi vurgulandı. Bununla beraber ÇEM Genel Müdürlüğü Şube Müdür İsmail BULUT bugüne kadar gelinen durum hakkında açıklamalarda bulunarak bundan sonrası için ülkemizin çığ kontrol yapıları ile ilgili standartlarının oluşturulması gerektiğini belirterek, bu konuda çalışmaların üniversite ve kamu kurumları işbirliği ile en kısa sürede başlanmasını önermiştir.