Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele
Genel Müdürlüğü

Ulusal Arazi Örtüsü/ Kullanımı Sınıflandırma ve İzleme Sistemi (UASİS) Fizibilite Projesi Odak Grup Çalıştayı Başladı

28 Şubat 2018

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nün TÜBİTAK-BİLGEM ve TÜBİTAK-UZAY ile birlikte yürüttüğü Ulusal Arazi Örtüsü/ Kullanımı Sınıflandırma ve İzleme Sistemi (UASİS) Fizibilite Projesi kapsamında 3 gün sürecek olan Proje Odak Grup Çalıştayı, 28.02.2018 tarihinde Afyonkarahisar’da başladı.

Söz konusu çalıştaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı (OSİB) Müsteşar Yardımcısı Hüseyin DİNÇER, ÇEM Genel Müdürü M. Mustafa GÖZÜKARA, TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Orhan MURATOĞLU, OGM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İPEK, ÇEM Genel Müdür Yardımcısı Cafer ORHAN, TÜBİTAK BİLGEM- BTE Enstitü Müdürü Yakup Serdar BİRECİK, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep TEMEL, OSİB 5. Bölge Müdür Vekili Kemal CAN, Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper AKÇAKAYA katılım sağlamışlardır.

Çalıştayda, ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ilgili Genel Müdürlükleri, Harita Genel Komutanlığı, TÜBİTAK-UZAY ve TÜRKSAT’ın proje ekibinde bulunan uzmanları ile muhtelif üniversitelerden konu uzmanı akademisyenler de bulunmaktadır.

OSİB Müsteşar Yardımcısı Hüseyin DİNÇER, açılış konuşmasında projenin ülkemiz için öneminin üzerinde durarak, çalıştayın projenin ilerleyişindeki katkısına değinmiş ve çalıştaya katılım sağlayan tüm kurum temsilcileri ve akademisyenlere teşekkürlerini sunmuştur.

ÇEM Genel Müdürü M. Mustafa GÖZÜKARA ise konuşmasında, ÇEM Genel Müdürlüğünün görev ve sorumluluklarına bağlı olarak projenin gerekliliği ve önemini vurgulayarak, ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde projenin hedeflerini anlatmıştır. GÖZKARA, bu projenin, ulusal ölçekte arazi örtüsü ve arazi kullanımının dinamik olarak izlenmesi, değişimlerin belirlenebilmesi, milli kaynakların etkin kullanılarak kurumlar arası koordinasyonun artırılması, milli uydu platformlarının geliştirilmesine katkı sağlanması ve kurumsal kapasitenin arttırılması yönünde çok önemli bir adım olduğunu ifade etmiştir. Genel Müdür GÖZÜKARA son olarak tüm katılımcı kurumlara işbirlikleri ve katkıları için ayrı ayrı teşekkürlerini sunmuştur.
 

Çalıştay, açılış konuşmalarının ardından proje uzmanları tarafından fizibilite çalışmalarının sunulması ile devam edecektir.

Çalıştayın ikinci gününde ise, tüm kurum temsilcileri ve uzmanlar odak gruplara ayrılarak çalışmalara devam edeceklerdir.

 

 
Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır