10-12 Haziran Fransa’nın Montpellier kentinde gerçekleştirilen toplantıya Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü adına Uzman yardımcısı Pınar CANLI katılım sağlamıştır
Çölleşme ile mücadele ve arazi bozulumu ile ilgili yaklaşık 100 ülkeden, içerisinde Sivil Toplum Örgütleri, bilim adamları, yerel yönetimler, çiftçi örgütleri, özel ve kamu kurumlarının da yer aldığı 300 kadar paydaşın bir araya geldiği Forum’da, gerçekleştirilen grup çalışmaları ile ülkemizde düzenlenecek olan Birleşmiş milletler Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı (COP12) ve daha sonra Paris’de düzenlenecek Birleşmiş milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansın’da (COP21) alınacak kararlara yönelik Sivil Toplum Örgütleri’nin ortak görüşlerini oluşturmaya yönelik öneriler oluşturulmuştur.
Kapanış panelinde Genel Müdürlüğümüz adına yapılan konuşmada; Çölleşme ve iklim değişikliğine yönelik problemlerin küresel önemi ve ortak hareket etme ihtiyacına değinilmiş, bu kapsam da sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yapılmıştır. Bu yıl ülkemizin ev sahipliği yapacağı COP 12’ye yönelik Sivil Toplum Örgütlerinin katılımın desteklendiği dile getirilmiştir. Konferans’ta gündeme gelmesi planlanan taslak konu başlıklarına değinilirken, ülkemizde düzenlenecek olan Taraflar Konferansının halkla bütünleştirilmesinin planlandığı, bu şekilde farkındalığın artırılması ile sürdürülebilirliğin sağlanmasına katkı sağlanacağına vurgu yapılmıştır.
Tüm Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin Ekim ayında Ankara’da görmenin temenni edildiği dile getirilmiş ve organizasyonu düzenleyen CARI, UNCCDD Sekretaryası ve emeği geçen herkese teşekkür edilmiştir.
İlgili Linkler;
http://www.desertif-actions.fr/en/
http://desertif-actions.fr/pdfda2015/autre_pdf/Programme-ateliers-EN.pdf
https://twitter.com/desertif2015